Протистояння (алегорія)

Матеріали: бивень мамонта, мармур, золото, діаманти, рубіни.


           



    "Протистояння" - це гротескна скульптурна мініатюра, створена з бивня мамонта та прикрашена зброєю та амуніцією з дорогоцінних металів та каміння, яка є драматичною сценою політичного протистояння, відображеного через фантастичні та символічні образи. У центрі уваги знаходяться три відомі українські політики, з портретною подібністю, кожен з яких представлений у вигляді міфологічної істоти: кентавра, грифону та амазонки. Кожна фігура символізує різні сили та інтереси, що борються за владу.

    Кентавр, грифон та амазонка виконані з максимальною деталізацією та реалістичністю. Їхні портретні подібності з реальними політичними діячами підкреслюють іронічний зміст твору та відсилання до політичних інтриг. Кожна деталь скульптури, чи то мускулатура кентавра чи пір'я грифону, ретельно пропрацьована.

    Зброя та амуніція, виготовлені з дорогоцінних металів, надають роботі додаткову розкіш та блиск. Їх майстерно виконані деталі, прикрашені дорогоцінним камінням, створюють контраст та додають додаткову глибину твору.

    "Протистояння" є алегоричним зображенням політичної боротьби за владу в Україні. Скульптура виражає складність та протиріччя цієї боротьби, втілюючи різні аспекти лідерства та політичної гри. Вона нагадує глядачам про те, що політика - це не лише сила та влада, а й ідеали, принципи та пристрасті, які взаємодіють у пошуку управлінської сили та впливу.




click me!